Udgivet i Skriv en kommentar

Floke kunne ikke lide at dykke :(

Da jeg var gravid med Floke, var der mange der kom til mig og kommenterede at vi nok ville få en vaskeægte svømmebaby. At med de forældre, så kunne det ikke undgås at han ville være et natur talent.

Men virkeligheden blev lidt en anden. Først og fremmest, blev han født 5 uger før tid, og så blev han meget hurtigt overstimuleret. Faktisk var det så slemt, at vi de første gange i vandet, kun var i bassinet i 10-15 minutter, og det var selvom vi havde hele svømmehallen for os selv. Men det lille skønne væsen, blev helt bombarderet på sit sanseorgan. jeg måtte hurtig konstatere, at mit lille svømmebarn, havde brug for tid, og han havde især brug for tid inden vi dykkede første gang.

Jeg har i mange år instrueret, guidet og hjulpet usikre forældre til det aller første dyk med deres barn, og jeg mener selv at jeg er rimelig garvet i at skabe gode oplevelser for babyer og familier. Men da jeg skulle dykke med Floke aller første gang var jeg nervøs, kejtet og usikker.

Floke var slet ikke fan. Han var en baby, med en meget kraftig dykkerrefleks, så kraftig at vind i ansigtet fik ham til at panikke. Han baskede, spjættede og blev febrilsk de første par gange. Så hvordan griber man det så an som forælder?

I lang tid dykkede vi kun enkelte dyk pr gang vi var i svømmehallen. Floke vænnede sig langsomt til at få hovedet under vandet, og hans umodne refleks blev langsomt erstattet af et mere modent system. I takt med at han blev ældre og større, og fik dykket et par gange under trygge forhold, opdagede han at det slet ikke var så slemt. Det der var vigtigst for mig, Floke og hans far, var at dykningen ikke skulle definere hans forhold til vand. Babysvømning er nemlig så meget mere end blot at dykke, og Floke elsker at være i vand. Han elsker at komme i svømmehallen, og han elsker at udforske sin krop i vandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.