fbpx
Lad barnet ligge på maven i vandet, og se hvordan barnet bruger sin krop i sin nysgerrighed mod verden.

At ligge på maven er en af de vigtigste ting vi som forældre får til opgave i barnets første måneder. Barnet skal ligge på maven flere gange om dagen, så vi kan styrke barnets dybe ryg og mave muskulaturer. Men ikke alle babyer synes at det er spor sjovt at ligge på maven. Det er en øvelse som er svær for barnet, både fordi de måske endnu ikke er stærke nok til at holde hovedet oprejst, og derfor ikke har mulighed for at observere verden fra gulvet. Det er en øvelse som kan skabe frustration for mange forældre, der føler at de ikke er gode nok til at få trænet og styrket deres barn.

Med Floke var det svært at få ham til at ville ligge på maven, han syntes bare ikke at det var sjovt, indtil vi kom i vandet. Da jeg i vandet fik ham maveliggende, fik jeg pludselig et barn som havde en fest med at ligge på maven. Han strålede og brugte lang tid i denne position med at ligge og observere sine omgivelser, smage på vandet, udforske bassinet og kigge mig dybt i øjnene. For det aller vigtigste for hans motivation der skete i vandet, var at jeg kom helt ned i øjenhøjde. Her var vi sammen, og her kunne han trygt søge ud og indtage alle indtryk, samtidig med at jeg og mine øjne var lige ved hans.

Det jeg tit ser i vandet, er forældres begejstring når de ligesom jeg, ser hvordan deres babyer nyder at ligge på maven. Babyer som ikke har ville ligge på maven før, eller ofte brokker sig i denne position, som bare nyder at være til. Som nysgerrigt oplever og hvor man tydeligt kan se at de bliver stærkere og bliver motiveret for at søge mere tid i denne øvelse.

Derfor er denne øvelse en af mine absolut yndlings øvelser at lave i svømmehallen <3

Categories:

Comments are closed