fbpx

Stramt tungebånd

Mistænker du at dit barn har et stramt tungebånd?
Vil du gerne have en faglig vurdering og hjælp til at træne de mundmotoriske funktioner?
Jeg undersøger og hjælper jer så dit barn kan få de bedst mulige mundmotoriske forudsætninger.

Gennem OMFT træning kan vi sammen styrke dit barns mundmotorik, så i bliver klar til et eventuelt klip af stramt tungebånd. I nogle tilfælde vil klip dog ikke være nødvendigt efter OMFT træning, da træning styrker tungens mobilitet, og dette kan i mange tilfælde være nok til at mindske eller fjerne gener forbundet med det stramme tungebånd.

Et stramt tungebånd er ikke altid årsagen til mundmotoriske gener, men vi ser ofte en sammenhæng. Du kan altså godt have mundånding, snorken, hovedpine, kæbeinstabilitet etc. uden forekomst af et stramt tungebånd, og også her kan vi med OMFT træning hjælpe dig.

Undersøgelse og træning

Går dit barn tit rundt med let åben mund? Snorker dit barn, har dit barn kræsenhed med smage eller konsistenser og oplever du generelt at dit barn har det svært med alt hvad der sker omkring munden?

Måske dit barn har brug for en mundmotorisk undersøgelse for at afklare om OMFT træning kan hjælpe jer. Jeg hjælper hver dag familier med deres dagligdags udfordringer, sensoriske udfordringer, sanseintegrationsudfordringer og jeg hjælper jer også med mundmotoriske udfordringer. Alle har ret til en hverdag hvor mad er en fest, hvor det at trække vejret ikke er svært og hvor hovedpine ikke er en fast del.

kontakt mig idag for en uforpligtende samtale


Hvem er OMFT for?

Ved synke udfordringer

Snorken

(også hos børn)

Kæbeproblemer

Mundåbnind

hovedpine og kroniske smerter

Stramt tungebånd

Hvad er OMFT?

OMFT er behandling af mundmotoriske dysfunktioner og styrkelse af mobilitet og stabilitet i mund, ansigt og svælg.

OMFT mundmotorik
omft træning

De 4 mål med OMFT

Næse vejrtrækning

Lukket mund

Tungen i ganen – hele ganen

Korrekt synke og tyggefunktion